Projects Services News About Materials Contacts

Renovation of the Park house shopping center in Kazan

shopping center
public area
Interiors of Park house shopping center in Kazan

THE TOTAL AREA 4 000 м2

ADDRESS Kazan, Avenue H. Yamasheva 46/33

ENGINEERING 2018

CONSTRUCTION 2019


About Project

The updated interiors of the building have become full-fledged public spaces of a modern shopping center, which has not only shops, but also opportunities for leisure activities.


The total design area was 4000 sq. m., it included galleries and a food hall, which after reconstruction significantly increased the number of seats: from 600 to 1000. There is a play space for children, soft and comfortable recreation areas, as well as a green area.


Special attention should be paid to high-quality finishes and custom-made furniture. All chairs are completely made of wood, without the use of metal components. All the details of the space were thought out by the architect very carefully, both from the functional point of view, taking into account the large cross-country traffic of people, and from the point of view of design.


There are many different options for visitors to relax: areas with soft sofas and armchairs, racks with bar stools, as well as large cozy "cocoons" wh ere you can comfortably accommodate a family or company.


The project was a continuation of cooperation between ABD architects and the Park house network: previously, projects were implemented to renovate the interiors of shopping centers in Volgograd and Yekaterinburg.

Other projects

Clariden Leu
The interior of the small office of the well-known Zurich bank Clariden Leu had to comply with corporate standards for the design of private banking facilities around the world.
Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton LLC
The seriousness of the image of the legal company is emphasized by the laconism of the planning and finishing solutions - the verified accuracy of perforations and knots, the selection and location of the corresponding lightning solved in the form of modern light panels.
CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.