Projects Services News About Materials Contacts

Gagarinsky

public area
retail
shopping center
Shopping and entertainment center "Gagarinsky"

TOTAL SQUARE 36 490 sq m

CLIENT OAO «Moskovskiy stankostroitel'nyy zavod imeni Sergo Ordzhonikidze»

ADDRESS Moscow

DESIGN 2016

CONSTRUCTION project

About Project

The projected building is a rectangular volume, stretched from east to west. The building has 7 overground and 2 underground floors. An absolute mark of 149.75 is taken for the zero mark of the building. The marks -2, -1, 1, 2 and 3 floors approximately correspond to the marks of the next shopping and entertainment center "Gagarinsky", with which the projected building is connected by an overhead crossing at the level of 2 and 3 floors.

Also, the buildings are connected in the underground part to organize the circulation of cars between the underground parking of the Gagarinsky shopping and entertainment center and the KDC. In the building, from the 1st floor to the roof, a multicolored space is organized - an atrium adjacent to the north wall. In the volume of the atrium are placed the main vertical communications - travolators, escalators, elevators. Along the atrium on the level of 2 and 3 floors is a gallery that connects with the help of travolators the lobby of the main entrance and the transition to the building of the SEC "Gagarinsky".

The main entrances of visitors are organized from the adjacent territory from the eastern facade and from the "Gagarinsky" shopping and entertainment center. Personnel access occurs from the side of loading zones near the southern wall of the facade. For communication between floors, travolators, escalators, elevators, staircases are used. Evacuation staircases are located along the perimeter of the building and connect all ground and underground floors. Also, staircases are used to access technical personnel on the roof.

Other projects

Clariden Leu
The interior of the small office of the well-known Zurich bank Clariden Leu had to comply with corporate standards for the design of private banking facilities around the world
Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton LLC
The seriousness of the image of the legal company is emphasized by the laconism of the planning and finishing solutions - the verified accuracy of perforations and knots, the selection and location of the corresponding lightning solved in the form of modern light panels.
CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.