Projects Services News About Materials Contacts

Office for EGIS company

office interior
Характеристики проекта

TOTAL AREA 918.40 m2

CLIENT EGIS-RUS LLC

ADDRESS Moscow, BC Kuntsevo Plaza, Yartsevskaya str., 19

DESIGN April - July, 2021

CONSTRUCTION September - December, 2021


About Project

EGIS is a company with more than 100 years of history, one of the leading manufacturers of generic medicines in Central and Eastern Europe. The product range includes more than 600 medicines, which are supplied to 61 countries of the world. EGIS has its own network of subsidiaries and branches in 17 countries, including Russia.

Business task

The company needed a new modern office format with thoughtful zoning and placement of departments. The interior had to reflect the values and philosophy of the company: its openness to innovation, a high level of quality, a friendly atmosphere, ample opportunities for professional growth and a successful career.

Organization of space

The office space is divided into four main blocks, which is due to the structural features of the building. In each block there are meeting rooms, offices, marker boards, areas for collaboration and operational negotiations, lounge areas. There was no need to emphasize the hierarchy, but the offices of the heads of departments were brought to the facade. At the same time, the space is formed so that all employees working in open space have access to natural light and views of Moscow from the 13th floor.

There are zones with transformable partitions. The first such space is two meeting rooms that can be combined into one large one. A partition with a magnetic marker surface makes it possible to use the space for presentations. The second space is a coffee point in the reception area, which can be converted into a venue for events. The partitions are made of glass, which adds airiness to the office and demonstrates openness.

Design idea

The architects created a space that would embody the care of employees. The interior is decorated in light shades, the main color is white. To avoid associations with the laboratory, it was decided to add beige tones and bright accents (upholstered furniture and plants).

In a cozy atmosphere, the company's logo effectively "played". Its forms served as inspiration for the development of the reception area. In particular, the image of the rack and the pendant lamp is a direct reference to the broken shapes of the logo.

Technologies

The office uses the system DESK.me . It allows you to book unfixed workplaces, workplaces in the area of HOT-DESK tables, as well as meeting rooms. Booking of meeting rooms can also be carried out in the Outlook booking module and directly on the technological color screens located at the entrance to each of the meeting rooms. Booking screens allow you to visually determine whether a room is currently occupied, by whom and until what time, to make a reservation directly from the screen for a short meeting. Additionally, the system DESK.me allows you to book parking spaces in the parking lot of the business center.

The emphasis in the project was placed on acoustic solutions. The office uses Ecophon suspended ceiling panels, Modulyss carpeting, perforated plasterboard ceilings, acoustic wall panels in meeting rooms, fabric dividers between workplaces, live plants.

From materials and solutions made by Russian manufacturers – racks from GDB, glass transformable partitions from AMG, lamps from ZEON.

Opinions
15.png
Galina Palatova,
Lead Architect, ABD architects
«This is one of the few projects where there was complete trust on the part of the Client. Once, at one of the meetings, the Client expressed doubts about the reception desk, it seemed too cumbersome on visualizations. At the same time, the Client allowed the Architects to make the final decision. As a result, it turned out to create the right balance between laconic forms and warm soft textures. It was mutual understanding and trust that allowed us to create such a bright, cozy and comfortable office for work and communication of employees».




Other projects

CREDIT SUISSE FIRST BOSTON
From the very beginning the office design provided for future reshaping of the office area, facilitating change in size and in the number of rooms. A special ceiling was selected to be connected with partition fixes.
Cushman & Wakefield Stiles & Riabokobylko
The well-known real estate consulting company Cushman & Wakefield Stiles & Riabokobylko sought to unite all of its departments, scattered around Moscow, in a single space while moving into a new office.
Daichi
The open spacу zone is a joint workspace