Projects Services News About Materials Contacts

Total

office interior
Total

THE TOTAL SQUARE 4 718 м2

CLIENT Total

ADDRESS 69/71, Bolshaya Gruzinskaya St., Four Winds Plaza

ENGINEERING 2007–2008

CONSTRUCTION 2008


About Project

From the beginning of the design, the architect had to create an atmosphere in which employees would not only work comfortably, but also would like to come back to.

Total office was designed by the principle of open space, which provides maximum employee interaction. In addition to its functionality, such planning strengthens team spirit. According to the specifics of their work, top managers have separate office rooms. These are arranged around the core of the building, while the working spaces «open space» spread around the glazed facade, which provides employees with the maximum amount of natural light.

The rest of the office is functionally divided into the traditional areas: meeting rooms, executive offices and recreation areas.

The shape of the reception desk was inspired by the famous Total red barrel. Red - one of the corporate colors of the company - appears as accents around the office space: in the reception area, as upholstered furniture and reception desk, in negotiation rooms, as red chairs and in the open space, as pin boards. The use of bright details in the interior lifts up the general mood.

Total pays a great attention to helping in saving the environment, so the choice of finishing for the new offices were not the usual, but instead artificially synthesised materials.

Other projects

EXPO 2020
The plot area of about 500 hectares proposed for the EXPO is located in the western part of the city on the picturesque shore of the Upper Iset pond, 3 km from the center of Ekaterinburg and close to the border that separates the European and Asian parts of Russia.
Estee Lauder
The office interior of the famous cosmetic company Estee Lauder leaves a feeling of lightness, agility and transparency, which is achieved through clear zoning, extensive use of glass and light-colored finishes.
Europark
When you enter, you discover a completely enchanting gallery without any columns - an actual shopping street, lit by a skylight.